Actueel

Vacature: Onderzoeksstagiair(e)

De Public Affairs Academie is op zoek naar een onderzoeksstagiair(e)! Wil jij werken op het snijvlak van politiek, bestuur en communicatie? Lijkt het jou gaaf om te ervaren hoe het er op een public affairskantoor aan toegaat? Wil jij met je onderzoeksvaardigheden bijdragen aan innovatieve projecten? Lees dan snel verder!

De Public Affairs Academie is hét kennisplatform op gebied van belangenbehartiging in de meest brede zin van het woord. Elk jaar nemen ruim 800 professionals, studenten en andere geïnteresseerden deel aan onze masterclasses, workshops en webinars. Maar we doen nog veel meer! Zo brengen we regelmatig nieuwe publicaties uit voortkomend uit ons eigen onderzoek, waarbij we samenwerken met verschillende universiteiten. In dat kader zijn wij op zoek naar een onderzoeksstagiair(e).

Je werkzaamheden
Als onderzoeksstagiair(e) zullen je werkzaamheden vooral bestaan uit het gezamenlijk uitvoeren van aan public affairs en communicatie gerelateerd onderzoek. De invulling hiervan kan zowel methodologisch als inhoudelijk heel breed zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan over media, technologie, verschillende organisatievormen, storytelling, de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, de aankomende Provinciale Statenverkiezingen, diversiteit, gedragsbeïnvloeding of de gevolgen van de coronacrisis. Maar we zijn ook erg benieuwd naar jouw eigen ideeën! Daarom horen we graag bij je aanmelding waar jij onderzoek naar wil doen.

De stageperiode start in september en duurt in beginsel een vol semester. In deze periode loop je in principe voltijd stage, hoewel daar in overleg ook van afgeweken kan worden.

Wie wij zoeken:

 • Je bent masterstudent in de politicologie, bestuurskunde, communicatiewetenschap, geschiedenis, sociologie of een soortgelijke studie.
 • Je werkt gestructureerd, je hebt een vlotte pen en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
 • Je kunt zelfstandig werken maar je functioneert ook prima in een team.
 • Ervaring of affiniteit met politiek, beleid en belangenbehartiging is een pré.
 • Je hebt een goed idee voor wat je tijdens je onderzoeksstage wilt onderzoeken.

Wat wij bieden:

 • Een unieke en uitdagende stagefunctie in het hart van politiek Den Haag.
 • Een plek in een gezellig en jong team.
 • Goede begeleiding.
 • Een goede mogelijkheid te werken aan je netwerk.
 • Een stagevergoeding van €500,- per maand (gebaseerd op full time).
 • Deelname aan workshops en webinars.

“Mijn onderzoeksstage was de perfecte kans om me te verdiepen in het Nederlandse politieke, bestuurlijke en publieke speelveld. Door kennis te maken met de wereld van public affairs, ervaring op te doen in een professioneel en gezellig team en deel te nemen aan allerlei workshops was deze stage voor mij de uitgelezen mogelijkheid om een vertaalslag te maken van theorie naar praktijk!”

 

Enthousiast? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar info@pa-academie.nl. In je sollicitatie moet duidelijk blijken welk onderwerp (of welke onderwerpen) je interessant vindt om tijdens je stage te onderzoeken. Vragen? Neem contact op met Marja Cevaal via marja@pa-academie.nl of 06 22396003.