Actueel

Van Oort & Van Oort start nieuwe pijler: Fyris Research & Data

Hoe zet je onderzoek en data in om je belang nóg beter te positioneren? Vandaag, op 12 april 2022, start Van Oort & Van Oort een nieuwe pijler: Fyris Research & Data. Met Fyris slaan we op unieke wijze een brug tussen public affairs en datawetenschap. Van dataverzameling- en visualisatie tot het bouwen van handige apps en tools op maat; met een breed aanbod helpt Fyris je bouwen aan jouw verhaal.


Jouw verhaal vertellen

Het belang van onderzoek en data dringt steeds verder door in de wereld van public affairs. Van Oort & Van Oort voert al enkele jaren onderzoeksgerelateerde diensten uit, maar bundelt deze nu in Fyris als aparte pijler. Vanuit de filosofie dat zorgvuldig onderzoek en een sterke data-analyse een belangrijk instrument is in effectieve belangenbehartiging stellen we met Fyris opdrachtgevers in staat meer impact te maken. Omdat datawetenschap en onderzoek voor iedereen toegankelijk moet zijn, zet Fyris alles op alles om data jouw verhaal te laten versterken. Directeur Marielle van Oort: “Waar we als bureau al kozen voor de integratie van public affairs, communicatie, stakeholdermanagement en positionering, voegen we hier met Fyris nu ook datawetenschap en onderzoek aan toe. Door in samenhang te opereren bieden we huidige en toekomstige opdrachtgevers een breed palet aan mogelijkheden om hun belang nóg sterker neer te zetten.”

Gevarieerde expertise

De gezichten achter Fyris zijn adviseur onderzoek & data Aron Woonink en datawetenschapper Remco Jansen. Met ervaring binnen het public affairs- en communicatiedomein en een achtergrond in onderzoek is Aron in staat de link te leggen tussen positioneringsvraagstukken van de opdrachtgever enerzijds en de kansen van onderzoek en data anderzijds. Remco werkte als datawetenschapper onder andere mee aan projecten van de Verenigde Naties en de Wereldbank. Hij combineert een hands-on mentaliteit met de drive om altijd nét iets dieper in de data te duiken, om zo tot verrassende inzichten te komen.

Waar we als bureau al kozen voor de integratie van public affairs, communicatie, stakeholdermanagement en positionering, voegen we hier met Fyris nu ook datawetenschap en onderzoek aan toe.

– Marielle van Oort

Breed aanbod

De afgelopen maanden is er vanuit Fyris op de achtergrond al veel ontwikkeld. Fyris biedt onder andere sentimentanalyse van issues, stakeholdermapping, monitoringtools en nog veel meer diensten aan waar je als belangenbehartiger van gebruik kunt maken. Maar ook voor dashboards op maat, dataverzameling en visualisaties voor brede doelgroepen kun je terecht bij Fyris. In nauwe samenwerking met de adviseurs van Van Oort & Van Oort zet Fyris gezamenlijk een plan op dat bij de opdrachtgever past.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem een kijkje op de gloednieuwe website www.fyris.nl of neem contact op met Aron Woonink via aron@fyris.nl.