Actueel

Nieuw: de Poliswijzer van Van Oort & Van Oort

Het einde van het jaar nadert en dit betekent dat veel mensen weer kritisch naar hun zorgverzekering kijken. Welke zorg wordt met welke polis vergoed in het nieuwe jaar? Past je verzekering nog bij je situatie? Loont het om over te stappen? Belangrijke keuzes voor jouw achterban, én waardevol in je belangenbehartiging. Van Oort & Van Oort helpt je hierbij met onze Poliswijzer.


Zorgverzekeraars vergelijken

Het vergelijken van zorgverzekeringen kan lastig zijn. Daarom biedt Van Oort & Van Oort voor verschillende sectoren de Poliswijzer aan. Een online applicatie met overzichtelijke tabbelen geeft de mogelijkheid om verzekeringen en onderwerpen met elkaar te vergelijken. Zo kan je achterban een weloverwogen keuze maken voor een (aanvullende) zorgverzekering. Daarnaast maken we een grondige analyse vanuit public affairs-perspectief: voor welke vormen van zorg daalt de vergoeding en waar zijn juist gunstige ontwikkelingen te zien? We leggen uit waar politieke keuzes aan ten grondslag liggen en waar verzekeraars juist verschillende accenten hebben gelegd. En we adviseren over passende vervolgstappen: hoe geef je de hieruit voortkomende PA- of communicatieboodschap vorm?

Voor de achterban Voor de belangenbehartiging
Inzicht in vergoedingen

Polissen vergelijken

Weloverwogen keuzes

Inzicht in ontwikkelingen

Aanknopingspunten voor PA/communicatie

Advies over vervolgstappen

Hoe werkt het?

Geheel op maat maken we eerst een selectie van zorgverzekeringen en relevante thema’s. Zo kunnen we bijvoorbeeld per verzekering uitzoeken wat de minimale en maximale vergoedingen zijn voor leefstijladvies, hulp bij het stoppen met roken of de inzet van respijtzorg. Daarna gaan we half november aan slag; dit is het moment waarop zorgverzekeraars hun nieuwe premies en pakketten bekendmaken. Een team bij Van Oort & Van Oort gaat daarna aan de slag om voor jou de relevante vormen van zorg en zorgverzekeringen te vergelijken. De inhoudelijke informatie zetten we om in een korte en eenvoudige rapportage.

Online applicatie

Vervolgens gaan we vanuit Fyris aan de slag met de Poliswijzer-tool. Deze biedt inzicht in welke zorg wordt vergoed vanuit het basispakket en eventueel onder welke voorwaarden, zoals bijvoorbeeld het maximaal aantal fysiotherapiebehandelingen bij een chronische aandoening. Met de tool is het gemakkelijk om de aanvullende verzekeringen op een gebruiksvriendelijke manier met elkaar te vergelijken. De applicatie is ook als mobiele versie beschikbaar. Eind november kunnen we zowel de rapportage als de online applicatie beschikbaar stellen. De applicatie kan uiteraard volledig in de eigen huisstijl worden opgeleverd.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.