Mensen

Onze mensen geven Van Oort & Van Oort en de Public Affairs Academie kleur. Zij hebben allemaal een unieke achtergrond en verzameling aan expertises en vaardigheden. Maar allemaal zijn zij gedreven en kennen zij het politieke spel. Maak kennis met onze medewerkers.


Marielle van Oort

Niets is zo boeiend en uitdagend als het Haagse politieke spel. Met plezier en passie zoekt Marielle naar kansen voor opdrachtgevers. Om partijen op één lijn te krijgen of om draagkracht te creëren voor de standpunten van organisaties. Op lokaal, landelijk en Europees niveau. Als dat ook nog vraagt om creativiteit en strategisch inzicht, om luisteren en snel de juiste verbindingen leggen, dan is Marielle op haar best. En dát geeft energie.

| +31 6 53770326
marielle@vanoortenvanoort.nl | marielle@pa-academie.nl


Peter van Oort

Peter is de andere ‘Van Oort’. Mede op basis van zijn jarenlange griffierservaring in de Eerste en de Tweede Kamer promoot Peter graag het gebruik van heldere taal bij het formuleren van je boodschap. Met een sterk inlevingsvermogen ziet hij hierbij graag kansen om inhoud en vorm creatief met elkaar te combineren.

| +31 6 43877529
peter@vanoortenvanoort.nl


Marcel de Ruiter

Financiën, economie en politiek. Als hij deze onderwerpen kan combineren, is Marcel helemaal in zijn element. Dit doet hij dan ook met plezier voor de opdrachtgevers van Van Oort & Van Oort. Eerder werkte Marcel bij de directie Algemene Economische Politiek op het ministerie van Economische Zaken en als beleidsmedewerker en ambtelijk secretaris voor de Tweede Kamerfractie van D66.

 | +31 6 81617657
marcel@vanoortenvanoort.nl


Yannick Looije

Yannick Looije studeerde Politieke Wetenschappen en Europese Unie Studies aan de Universiteit Leiden. Hij heeft onder andere onderzoek gedaan naar het democratisch tekort van de Europese Unie. In zijn werkzaamheden bij Van Oort & Van Oort wil Yannick de afstand tussen de dagelijkse realiteit van de opdrachtgever en de politiek verkleinen. Hierbij komen zijn ervaringen opgedaan bij de Tweede Kamerfractie van D66 goed van pas.

 | +31 6 81854543
yannick@vanoortenvanoort.nl | yannick@pa-academie.nl


Jasmijn Verbeek

Jasmijn studeerde politicologie en politieke filosofie aan de Universiteit van Leiden. Tijdens haar studie onderzocht ze het effect van politieke educatie op jongeren en zette zij zich in voor de verduurzaming van het hoger onderwijs. Bij Van Oort & Van Oort is Jasmijn adviseur en projectleider van het project Jongerenambassadeurs van de Public Affairs Academie.

 | +31 6 14807717
jasmijn@vanoortenvanoort.nl | jasmijn@pa-academie.nl


Laura Blom

Laura studeerde politicologie en internationaal recht in Leiden, Amsterdam en Sydney en specialiseerde zich hierbij in mensenrechten in nationale en internationale context. Ze liep stage bij VluchtelingenWerk Nederland en zette zich in voor verscheidene non-profit organisaties. Bij Van Oort & Van Oort verdiept Laura zich dan ook graag in maatschappelijke vraagstukken waar opdrachtgevers en politiek tegenaan lopen, om te kijken waar gemeenschappelijke belangen tot verbinding kunnen leiden.

 | +31 6 28316034
laura@vanoortenvanoort.nl | laura@pa-academie.nl


Aron Woonink

Aron studeerde politicologie en internationale betrekkingen in Amsterdam en vervolgens conflictstudies in Zweden. In dat land deed hij tevens onderzoek bij de defensieacademie en bij het Uppsala Conflict Data Program. Bij Van Oort & Van Oort houdt Aron zich bezig met advieswerk en met het samenstellen van het programma van de Public Affairs Academie. Hij wordt daarbij gedreven door zijn onderzoekende aard en zijn enthousiasme om complexe zaken begrijpelijk te maken.

 | +31 6 28377956
aron@vanoortenvanoort.nl | aron@pa-academie.nl


Camilla van Kooten

Camilla behaalde haar bachelorsdiploma summa cum laude aan University College Roosevelt en studeerde daarna Internationale Betrekkingen (Universiteit Leiden). Door haar stages bij het Montesquieu Instituut en de Nederlandse ambassade in Canada heeft ze geleerd hoe het (inter)nationale politieke spel in elkaar steekt. Zij wil haar multidisciplinair inzicht inzetten voor de belangenbehartiging van de uiteenlopende organisaties.

 | +31 6 14839432
camilla@vanoortenvanoort.nl | camilla@pa-academie.nl


Elisabeth Hengeveld

Elisabeth studeerde International Studies aan de Universiteit Leiden en International Public Management and Policy aan de Erasmus Universiteit. Na deze studies met internationale focus heeft zij als stagiair bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks de Nederlandse politiek van dichtbij leren kennen. Deze ervaringen komen bij Van Oort & Van Oort zeer goed van pas. Als junior adviseur wil Elisabeth zich graag verdiepen in maatschappelijke vraagstukken en zich inzetten om de afstand tussen opdrachtgevers en politiek te verkleinen.

| +31 6 39 84 29 85
elisabeth@vanoortenvanoort.nl


Koen van Kraaij

Koen studeerde Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en hij heeft daar ook de Master Politiek & Parlement afgerond. Koen studeerde af op een onderzoek naar de politieke beeldvorming in Nederlandse media. Hij liep stage bij een public affairsbureau en de TeldersStichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD. Hierna werkte hij nog voor de VVD-fractie in de Haagse Gemeenteraad, waarna hij in september 2019 is begonnen bij Van Oort & Van Oort. Zijn ervaringen in de landelijke en gemeentelijke politiek wil hij hier graag inzetten.

| +31 6 39 84 29 84
koen@vanoortenvanoort.nl


Marcella Klinker

Marcella studeerde geschiedenis en internationaal recht in Utrecht. Tijdens haar studies liep ze stage bij de ASN Bank en bij een mensenrechtenorganisatie in Berlijn. Ze zette zich de afgelopen jaren in voor verschillende mensenrechten-  en milieuorganisaties, waarbij ze een grote interesse in belangenbehartiging en strategie ontwikkelde. Bij Van Oort & Van Oort wil zij zich graag verdiepen in maatschappelijke vraagstukken en verscheidene opdrachtgevers van passend, inhoudelijk strategisch advies voorzien.

| +31 6 27892499
marcella@vanoortenvanoort.nl


Samen staan we sterker. Daarom werken wij samen met een aantal vaste partners. Zij kijken van buitenaf kritisch naar de inhoud van ons werk en denken mee. Ze helpen ons met hun unieke expertises. En ze houden ons scherp. Leer hieronder onze partners kennen.

Bert Kuipers – associate partner

Redeneren vanuit de burger, de klant, de patiënt. Denken in oplossingen en mogelijkheden. Scherp analyseren, empathisch verbinden en een strategische visie. Dat zit ingebakken in de manier waarop Bert is gevormd. Als orthopedagoog en jurist brengt hij ruime ervaring en een breed netwerk mee binnen de gezondheidszorg, het openbaar bestuur en op het snijvlak van de publiek private sector. Als associate partner geeft hij mede de inhoudelijke koers van het bureau vorm.


Marc van Dijk – associate partner

Pragmatisch en doelgericht, zo laat de werkwijze van Marc zich het beste omschrijven. Met een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en in het openbaar bestuur weet hij verbindingen te leggen op het speelveld van beide werelden. Door zijn politieke en bestuurlijke kennis van het sociale domein laat hij zorgaanbieders en zorgvragers elkaars wensen en vragen begrijpen en vertaalt deze naar bruikbare oplossingen en heldere antwoorden. Marc versterkt het team van Van Oort & Van Oort als associate partner.


Daan Musters – podcastmaker en radiojournalist

Daan is altijd op zoek naar nieuwe manieren om te inspireren. Zijn fascinatie voor politiek combineert hij daarom met de kracht van het gesproken woord. Daan maakt in opdracht van Van Oort & Van Oort en de Public Affairs Academie podcasts, geeft trainingen en is adviseur bij audioproducties. Als student geschiedenis aan de Universiteit Leiden richt hij zich op sociale en politieke processen en weet hij huidige ontwikkelingen in de juiste context te plaatsen. Eerder was hij redacteur voor zowel landelijke als regionale radio.


Hans Hordijk – onze huisfotograaf

Momenten zo vastleggen dat de beelden op je netvlies blijven staan. Om wat voor opdracht het ook gaat, het resultaat is altijd verrassend en aansprekend en weet het ware verhaal te vertellen. Door de wol geverfd op het terrein van reportage- en portretfotografie verzorgt Hans met een open houding en veel interesse opdrachten voor diverse opdrachtgevers. Zo weet hij met beeld de communicatie met relevante stakeholders te versterken. Met zijn enthousiasme en perfectionisme is Hans een waardevolle partner van Van Oort & Van Oort.


Eric Kentie – vormgever

Een creatief mensenmens met een gevoel voor zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een optimistische doener die het perfecte beeld vindt bij elk woord en ieder concept van Van Oort & Van Oort. Eric gelooft in klein en flexibel. En in vrijheid om met iedereen te kunnen werken. Zo krijgt hij altijd de beste partijen om de tafel. Zijn jarenlange ervaring als vormgever en conceptueel denker maken hem – naast een frisse toegankelijkheid voor ieder idee – tot een onmisbare strategische partner voor ons bureau.


zootz – creatieve partner

zootz is een kleine hechte groep vakidioten die veel lol heeft in het aandragen en uitvoeren van oplossingen. De nadruk lag de laatste jaren op strategie, marketing en communicatie; maar ons werk kent nauwelijks grenzen. Samen met Van Oort & Van Oort bieden wij een totaaloplossing en onderzoeken wij wat mensen écht beweegt.