Actueel

Vacature: Adviseur Public Affairs (32-40 uur/week)

Van Oort & Van Oort gelooft in kernwaarden als een gezonde en krachtige democratie, de meerwaarde van samenwerking en kennisallianties en het bevorderen van transparantie in politiek en bestuur. In een tijd waarin ontwikkelingen elkaar sneller dan ooit opvolgen en dingen die echt lijken dat soms helemaal niet zijn, is ons werk belangrijker dan ooit. Het inzichtelijk maken en laten horen van verschillende belangen is van grote waarde om goede wetten te kunnen maken en werkende besluiten te kunnen nemen voor een land, waarin het voor iedereen prettig, veilig en gezond leven is. Met ons breed georiënteerde en gedreven team dragen wij bij aan die toekomst.  

Vol overtuiging gaan wij het avontuur van verandering aan door belangen te agenderen of te realiseren. Samen met jou kunnen wij grenzen verleggen en zo maatschappelijke meerwaarde scheppen voor onze opdrachtgevers. In Den Haag, maar ook elders in Nederland en Europa. Wij zijn Van Oort & Van Oort, allround deskundigen op het gebied van Public Affairs en Communicatie.  

Adviseur public affairs bij Van Oort & Van Oort

Van Oort & Van Oort is een public affairs-bureau dat voor maatschappelijke organisaties, gemeenten, universiteiten en andere opdrachtgevers partner is op het gebied van strategische belangenbehartiging. Wij geven altijd advies op maat. Plezier in het werk, betrokkenheid, enthousiasme en vertrouwen in elkaar vinden wij hierbij belangrijk. En gezien jouw kennis en ervaring, brede maatschappelijke betrokkenheid en jouw voorkeur voor teamwerk ben jij hierin een belangrijke kracht.  

Als adviseur public affairs adviseer je onze opdrachtgevers gericht bij het strategisch positioneren van hun belangen, denk je samen met hen de te volgen strategie uit, schrijf je (mee) aan plannen en help je vervolgens om deze te concretiseren. Je bent een creatieve denker: één weg is geen weg en je weet dat er altijd verschillende wegen leiden naar succesvolle belangenbehartiging.   

Naast het onderhouden van het contact met opdrachtgevers werk je samen met collega-adviseurs en begeleid je de junior adviseurs bij het ontwikkelen van hun kennis van het public affairs vak. Ten slotte lever je een actieve bijdrage aan trainingen op het gebied van public affairs vanuit onze eigen Public Affairs Academie. Hier liggen veel kansen voor eigen inbreng en ontwikkeling. 

Dus: krijg jij energie van het adviseren van maatschappelijke organisaties over het strategisch positioneren van hun belangen? Zodat hun belangrijke boodschap beter wordt overgebracht? Dan is dit jouw baan. Met als belangrijke bonus: jouw werk draagt bij aan onze gezonde en krachtige democratie.  

“Wat ik het leukste vind aan werken bij Van Oort & Van Oort, is dat ik kan opgaan in mijn passie voor politiek terwijl ik mij tegelijkertijd inzet voor organisaties met een groot hart voor de publieke zaak.”

– Sanne Kleijn, adviseur public affairs

Wie wij zoeken

Een nieuwe collega die de volgende kennis, ervaring en vaardigheden heeft: 

 • Je hebt een tenminste een bachelor (bij voorkeur politicologie of bestuurskunde) afgerond 
 • Je hebt drie jaar of meer ervaring op het gebied van public affairs en belangenbehartiging en/of in de landelijke politiek 
 • Je kent de weg in politiek-bestuurlijk Den Haag en beschikt over een relevant netwerk 
 • Je bent maatschappelijk betrokken 
 • Je bent creatief en flexibel, staat open voor nieuwe ervaringen maar kunt ook ons wat leren 
 • Je bent goed in staat om aan verschillende opdrachten met overlappende deadlines te werken 
 • Je hebt een brede interesse en bent scherp, analytisch en een harde werker 
 • Je vindt het leuk om je te ontwikkelen op het gebied van kennisoverdracht en op termijn zelf trainingen te geven 
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden 
 • Je bent goed in staat om zowel in een team als zelfstandig te functioneren 

Wat wij bieden 

 • Een dynamische werkomgeving met veelzijdige public affairs- en communicatiewerkzaamheden voor diverse opdrachtgevers in het maatschappelijk middenveld 
 • Een zelfstandige rol binnen een professioneel, enthousiast en gezellig team 
 • Een contract met een marktconform salaris en ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling 

Ben jij onze nieuwe adviseur die ernaar uitkijkt om bij Van Oort & Van Oort aan de slag te gaan? Stuur dan je motivatiebrief en je CV vóór 12 juli 2024 naar Lieke Schouwenaars, lieke@vanoortenvanoort.nl